Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Grosu anunță noi pedepse pentru cei ce nu respectă măsurile anti-COVID: Ce decide CNESP

© Sputnik / Mihai CarausIgor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
În țara noastră vor fi luate măsuri mai dure anti-COVID, după ce numărul de infectări în Moldova a crescut vertiginos.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Astăzi va avea loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a stabili noi măsuri prevenire și de combatere a răspândirii infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post TV, unde a specificat că sunt așteptate măsuri mult mai coercitive.
Potrivit lui Grosu, actualmente, nu există motive de relaxare și este necesar de intervenit pe toate dimensiunile.
”Trebuie să existe și niște măsuri mai coercitive în cazul celor care nu respectă măsurile anti-COVID. Aici, și poliția, prin prezența în spațiul public, în stațiile de așteptare, în cadrul evenimentelor”, a declarat președintele Legislativului.
Totodată, Grosu este de părerea că sunt necesare restricții mai dure în localuri și la evenimentele unde se consumă alcool. El consideră că anume la așa gen de evenimente cetățenii devin mai puțin responsabili față de protecția anti-COVID.
Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Suspecții la COVID-19 vor fi testați în ambulanță cu un test rapid
”Sunt convins că în cadrul evenimentelor, unde în specificul evenimentului se consumă alcool, numărul celor care automat încep să creadă că ei sunt vaccinați de la natură și nu-i atinge niciun virus, crește. Acolo, restricțiile trebuie să fie mai serioase”, a spus Grosu.
Igor Grosu afirmă că persoanele ce dețin un test negativ la coronavirus sau sunt vaccinate trebuie să beneficieze de careva facilități, spre exemplu de accesul necondiționat în localuri. Iar cei care nu le dețin – să fie restricționați.
Președintele Parlamentului spune că țara noastră nu-și mai poate permite restricțiile de anul trecut.
”Noi nu ne putem permite acțiunile de coerciții de anul trecut, noi nu putem închide economia, noi nu putem închide localurile, dar putem impune niște reguli care să-i responsabilizeze atât pe cei din sectorul privat, cât și pe clienții lor”, a comunicat Grosu.
Astăzi, la ora 16:00, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, va susține o conferință de presă unde va comunica deciziile aprobate în cadrul ședinței CNESP.
Машина скорой медицинской помощи - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Coronavirus
Crește alarmant numărul cazurilor de COVID: Peste 20 de raioane sub Cod Roșu
Amintim că de la începutul pandemiei peste 272 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, dintre care 260.508 s-au vindecat, iar 6.466 de persoane au murit fiind răpuse de virus.
Fluxul de știri
0