Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

MAEIE a confirmat moartea alpiniștilor moldoveni în munții din Georgia

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță încheierea misiunii de căutare a celor doi alpiniști moldoveni dispăruți în Georgia.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Corpurile neînsuflețite ale celor doi alpiniști moldoveni, dați dispăruți la sfârșitul lunii august în Georgia, au fost găsite. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că misiunea de căutare inițiată de autoritățile georgiene a fost încheiată astăzi, iar corpurile neînsuflețite au fost identificate ca fiind ale cetățenilor moldoveni căutați și urmează a fi transmise rudelor.
„Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, acreditată prin cumul în Georgia, și Consulatul onorific de la Batumi va acorda asistența necesară pentru repatrierea acestora în Republica Moldova”, anunță serviciul de presă al MAEIE.
Ushba - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Salvatorii au găsit corpurile neînsuflețite a doi alpiniști în Georgia
Amintim, alpiniștii din Moldova, tată și fiu, care au pornit să escaladeze vârfului Ushba nu și-au contactat rudele din data de 29 august. Astfel, după alertarea Serviciului 112, au început căutările celor doi moldoveni. Potrivit Sputnik Georgia, salvatorii au fost nevoiți să se deplaseze pe jos deoarece, din cauza vremii nefavorabile și a reliefului dificil, elicopterul nu a putut zbura.
Fluxul de știri
0