Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Salvatorii au găsit corpurile neînsuflețite a doi alpiniști în Georgia

Ushba - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Salvatorii din Georgia au găsit corpurile neînsuflețite a doi alpiniști. Se presupune că sunt cei doi moldoveni, tată și fiu, care au fost dați dispăruți după ce au pornit să escaladeze vârfului Ushba din Georgia.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Salvatorii georgieni au anunțat că au găsit corpurile neînsuflețite a doi alpiniști și presupun că ar fi vorba de cei doi moldovenii dați dispăruți acum câteva zile.
Potrivit Sputnik Georgia, alpiniștii din Moldova, tată și fiu, care au pornit să escaladeze vârfului Ushba nu și-au contactat rudele din data de 29 august. Astfel, după alertarea Serviciului 112, au început căutările celor doi moldoveni.
Potrivit Sputnik Georgia, salvatorii au fost nevoiți să se deplaseze pe jos deoarece, din cauza vremii nefavorabile și a reliefului dificil, elicopterul nu a putut zbura. În prezent, corpurile neînsuflețite ale celor doi au fost duse la expertiză pentru a stabili identitatea acestora.
Anterior, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a precizat pentru Sputnik Moldova că moartea celor doi moldoveni nu a fost confirmată prin canale oficiale.
„Responsabilii de la ambasadă sunt în legătură permanentă cu misiunea de salvatori. Nu se confirmă prin canale oficiale această informație”, a declarat Vodă.
Mama și soția alpiniștilor, Galina, a scris pe 6 septembrie despre dispariția apropiaților săi pe rețeaua de socializare Facebook.
Fluxul de știri
0