Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avertisment: Mulți migranți se vor da drept afgani pentru a rămâne în UE

© AFP 2022 / PHILIPPE HUGUENimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul Frontex, Agenţia pentru frontiere din UE, Fabrice Leggeri, a atras atenția că Uniunea Europeană se pregăteşte pentru un aflux de solicitanţi de azil afgani și că, în plus, mulți migranți se vor pretinde afgani.
BRUXELLES, 9 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. Directorul Frontex, Fabrice Leggeri, a arătat că Frontex se pregăteşte pentru o posibilă creştere a numărului de solicitanţi de azil indiferent dacă sunt sau nu oameni care au fugit de noul guvern taliban.
Migranții vor veni atât pe rute tradiţionale, cum ar fi din Turcia şi Grecia, cât şi pe rute noi, ca de exemplu prin Belarus.
”Frontex monitorizează ce se întâmplă în Afganistan, dar şi la comunităţile afgane din statele vecine”, a spus Leggeri, enumerând Iran, Pakistan, Turcia, Tadjikistan, Uzbekistan şi Turkmenistan.
El a insistat pe ideea că foarte probabil membrii comunităţilor afgane care locuiesc în străinătate ar putea încerca să se mute în Uniunea Europeană.
Leggeri spune că acum UE ar fi mai bine pregătită în returnarea migranţilor care nu au o cerere de azil validă în ţara lor de origine, dar atâta timp cât trimiterea afganilor în ţara lor nu se poate face în siguranţă, migranţii din alte ţări pot fi tentaţi să se prefacă a fi afgani pentru a intra și rămâne în UE.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Zaharova a avertizat Europa privind afluxul de refugiați din Afganistan
Leggeri consideră însă că poliţiştii de frontieră sunt mai în măsură ca acum şase ani să stabilească de unde provin oamenii.
"În prezent nu putem returna afganii în Afganistan. Bineînţeles că nu putem. Dar putem întoarce oamenii care pretind că sunt afgani şi nu sunt", a precizat el.
Fluxul de știri
0