Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Demisia a patru deputați PAS urmează să fie aprobată de Parlament

© Photo : Miroslav RotariДепутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
Deputații în Parlamentul Republicii Moldova urmează să ia act de demisia a patru deputați din Fracțiunea PAS.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi și-au dat demisia din fucnția de deputat.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Politică
Deputații revin la muncă - începe sesiunea de toamnă a Parlamentului
Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, rapoartele pentru proiectele de hotărâre privind demisia acestor deputați din Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
Natalia Gavrilița și-a depus cererea de demisie, după ce a primit vot de încredere din partea Parlamentului și a devenit premier. Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi au renunțat la mandatele de deputat, în favoarea unor funcții deținute în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. Andrei Spînu este viceprim-ministru și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Sergiu Litvinenco a fost numit în funcția de ministru al Justiției, iar Dumitru Budianschi este ministrul Fnanțelor. Toate cele patru mandate rămân vacante.
Fluxul de știri
0