Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ceban: Ar putea fi impuse restricții la anumite evenimente

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul Chișinăului cere ajutorul autorităților centrale în cazul organizării mai multor evenimente care sunt programate în Capitală în perioada următoare.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. La evenimentele programate în Capitală în umrătoarea perioadă ar putea fi impuse anumite reguli sau unele dintre ele ar putea fi chiar amânate. Primarul Ion Ceban cere ajutorul autorităților centrale în acest sens întrucât Primăria „nu are dreptul de anulare a acestora”.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Coronavirus
Record absolut în noul val de pandemie: Câte cazuri sunt astăzi
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ceban spune că astfel de deczii ar trebui luate în contextul numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus înregistrat în ultima perioadă.
„Prioritar pentru noi în această perioadă este de a nu periclita anul de studii. Copiii și așa au pierdut mult timp și ei trebuie să învețe cu prezență fizică. Pentru asta depunem efort și pentru testarea cadrele didactice pentru a nu rămâne fără profesori. Dat fiind faptul că în următoarea perioada pe teritoriul Chișinăului sunt mai multe evenimente care urmează a fi desfășurate și deoarece primăria Chișinău nu are dreptul de anulare a acestora, solicităm autorităților centrale implicare în revizuirea programului acestora”, scrie Ceban pe Facebook.
Ceban propune, în cazul în care acestea nu pot fi anulate, pentru participanți să fie impuse reguli mai stricte, cum ar fi deținerea unui test sau a pașaportului de vaccinare.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Societate
Sandu: Vom fi nevoiți să impunem noi restricții dacă oamenii nu se vaccinează
Amintim, recent la Chișinău au fost organizate evenimente cu un număr impunător de participanți. Trei seri la rând, la concertele din Grădina Botanică au fost câte aproximativ 16 mii de oameni. Mai mult, majoritatea nu purtau măști, iar distanța socială nu a fost respectată.
Fluxul de știri
0