Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu: Vom fi nevoiți să impunem noi restricții dacă oamenii nu se vaccinează

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova este dezamăgită de rata joasă de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul moldovenilor.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Republica Moldova nu este pregătită să facă față unui nou val de infectări cu noul coronavirus pentru că rata de vaccinare este foarte scăzută. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit acesteia, în cazul în care oamenii nu se vor vaccina ar putea fi impuse noi restricții.
„Estimările arată foarte urât. Am văzut prognozele făcute de OMS. Dacă nu va crește subsanțial rata de vaccinare fa trebui să impunem restricții”, a precizat șeful statului.
Mai mult, șeful statului a precizat că cei care nu se imunizează împotriva COVID-19 vor fi de vină în cazul unor restricții pentru sectorul economic.
Centrul de Medicină Legală  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Ce crede Sandu despre obligarea profesorilor de a prezenta teste la COVID din cont propriu
„Cei nevaccinați, într-un fel, îi pedepsesc pe cei din sectorul economic. Sectorul economic și educația au de suferit cel mai mult. Nimeni nu vrea să revenim la educația online, dar dacă vor fi multe cazuri de îmbolnăvire atunci vom ajunge la această situație. Sectoarele economiei au avut de suferit foarte mult în această pandemie și doar pentru că noi avem o rată foarte scăzută de vaccinare riscăm să ajungem să avem iarăși niște restricții”, a mai spus Maia Sandu.
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Imunizarea continuă: Unde astăzi pot fi găsite punctele mobile de vaccinare
Fiind întrebată despre „Summer Fest”, eveniment organizat trei seri la rând și la care au participat aproape 16 mii de oameni doar într-o singură seară, care nu au respectat distanța socială, dar nici nu au purtat măști, Maia Sandu spune că în aer liber „riscul de infectare este mic”.
Fluxul de știri
0