Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul Sănătății: Când va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Ministerul Sănătății susține că se examinează posibilitatea de a vaccina copiii de peste 12 ani împotriva COVID-19. Totuși, o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată, susțin reprezentanții ministerului de resort.
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. În scurt timp, copiii de peste 12 ani din Moldova ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19. Totuși, nu există deocamdată o decizie definitivă în acest sens. Cert este că specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății examinează această posibilitate.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății Diana Blanaru a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile examinează posibilitatea de a începe campania de vaccinare a copiilor de peste 12 ani împotriva noului coronavirus, iar anunțul respectiv va fi făcut atunci când va fi luată o decizie în acest sens.
Totodată, Blanaru a precizat că autoritățile examinează și probabilitatea de a începe administrarea celei de-a treia doze de ser împotriva COVID-19. Totuși, deocamdată, aceste subiecte sunt la nivel de discuții, iar o decizie finală nu a fost luată încă.
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Coronavirus
Certificatul național de vaccinare: Unde poți călători cu el din septembrie
Deși ministerul spune că nu a fost luată nicio decizie în privința vaccinării copiilor de peste 12 ani, epidemiologul ANSP Veaceslav Guțu a declarat pentru un post privat de televiziune că vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar urma să înceapă pe parcursul acestei săptămâni, atunci când în țară va ajunge un lot de 80 de mii de doze Pfizer, achiziționate de Guvern.
Veaceslav Guțu a menționat că, în data de 23 august curent, Comitetul Național de Experți în domeniul Imunizării s-a întrunit pentru a discuta subiectul dat și că tot atunci s-a decis acest lucru, în baza recomandării Organizației Mondiale a Sănătății.
Am încercat să luăm legătura cu coordonatorul campaniei de vaccinare Ninel Revenco pentru a ne preciza dacă totuși există deja o decizie privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, dar ea nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului Sputnik.
Fluxul de știri
0