Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când vor avea loc alegeri noi la Bălți după plecarea lui Usatîi: Anunțul CEC

© Sputnik / Evghenii PanasencoOrașul Bălți
Orașul Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit data alegerilor locale la Bălți, care survin după plecarea lui Renato Usatîi din funcția de primar al municipiului.
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. CEC anunță că, în data de 21 noiembrie, la Bălți vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar al municipiului. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei ședințe. Astfel, potrivit CEC, în data de 21 noiembrie se vor desfășura alegeri noi în 13 localități.
Este vorba despre satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hâncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca, raionul Căușeni; comuna Hârtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău, comuna Pârlița și satul Călinești, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni și municipiul Bălți.
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Politică
Usatîi și-a dat din nou demisia - detalii
Amintim că Renato Usatîi și-a anunțat demisia definitivă în data de 2 septembrie. Anterior, el a mai anunțat despre demisia sa din funcția de primar al municipiului Bălți, dar la scurt timp s-a răzgândit. Motivul a fost că după scrutinul din 11 iulie, el s-a arătat nemulțumit de rezultatele obținute la alegerile parlamentare.
În urma scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie 2021, Blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut 4,10% din sufragii. Pentru a accede în Parlament, un bloc electoral avea nevoie de votul a cel puțin 7% din alegători.
Fluxul de știri
0