Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi și-a dat din nou demisia - detalii

© Sputnik / Mihai CarausRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Renato Usatîi și-a anunțat din nou demisia din funcția de primar al municipiului Bălți.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Renato Usatîi și-a anunțat din nou demisia din funcția de primar al municipiului Bălți. Se pare că de această dată decizia este definitivă.
Într-o conferință de presă organizată în fața Primăriei Bălți, la care participă mai multă lumea, Usatîii a precizat că „nu mai poate așa, iar viața trebuie să continuie". Acesta a mai spus că în curând vor apărea afișele electorale în Bălți, adică vor fi anunțate noi alegeri pentru funcția de primar al localității.
Ренато Усатый - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar după înfrângerea zdrobitoare la parlamentare
Mai mult, Usatîi anunță că toți viceprimarii și consilierii din partidul său vor lucra până pe 21 noiembrie, iar după ce va fi ales noul primar toți ei își vor da demisia. Astfel, la Bălți vor fi organizate alegeri locale anticipate. Acestea vor avea loc pe 21 noiembrie.
Amintim, după scrutinul din 11 iulie, nemulțumit de rezultatul obținut, Renato Usatîi a anunțat că își va da demisia la sfârșitul lunii iulie. În urma scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie 2021, Blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut 4,10% din sufragii. Pentru a accede în Parlament, un bloc electoral avea nevoie de votul a cel puțin 7% din alegători.
Fluxul de știri
0