Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu vom mai avea transport public destinat elevilor? Ce spun autoritățile

© Sputnik / Mihai CarausОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Autoritățile își propun să renunțe la practica de transportate a elevilor spre școli și grădinițe cu troleibuzele speciale. Anunțul a fost făcut de șefului interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. De astăzi, pe străzile Capitalei nu vor mai circula troleibuzele destinate transportării elevilor și profesorilor. Cel puțin asta își propun autoritățile, în urma efectuării unei analize a traficului și calității serviciului prestat de către transportul public.
Potrivit șefului interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, transportul destinat elevilor este unul mai puțin solicitat și mai puțin valorificat, comparativ cu celălalt transport de pasageri.
Люди и общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Societate
Hai la școală în siguranță! Autoritățile reiau activitatea troleibuzelor pentru copii
”Ne propunem ca începând cu ziua de astăzi acest serviciu să fie oferit la egal ca și celorlalți pasageri și utilizatori ai serviciului de transport public care este oferit de municipalitate la moment”, a comunicat Mihalache.
Amintim că transportul destinat elevilor a fost instituit cu titlu de experiment din 1 septembrie 2020. Acesta circula în intervalul orelor: 06:50 - 09:00, când fiecare a patra unitate de transport de pe liniile de troleibuz nr. 2, 8, 10, 12, 22, 25 și linia suplimentară „D", precum și pe liniile de autobuz nr. 5, 19, 23 și 26 a fost destinată exclusiv pentru transportarea copiilor spre școală sau grădiniță. Măsura a fost instituită pentru a proteja minorii de riscul de infectare cu coronavirus în transportul public, în orele de vârf.
Fluxul de știri
0