Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși se vor scumpi benzina și motorina: ANRE a publicat noi prețuri plafon

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Benzina și motorina s-ar putea din nou scumpi în următoarele zile. Cel puțin asta rezultă din prețurile plafon publicate astăzi de către ANRE, care prezintă o creștere.
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. De mâine, prețul la pompă a carburanților ar putea să crescă din nou. Asta deoarece Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat astăzi prețuri plafon mai mari la benzină și motorină.
Potrivit paginii oficiale a ANRE, prețul benzinei a crescut cu 0.78 la sută, iar cel al motorinei – cu 0,85 %. Pentru ziua de astăzi, Agenția a afișat prețul maxim de comercializare a benzinei - 95 de 20,39 lei/litru, iar cel al motorinei - de 16,56 lei per litru.
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Economie
Schimbări pe piața produselor petroliere: Iată ce se va întâmpla cu prețurile de astăzi
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
„Prețurile stabilite pentru perioada de referință au fost influențate de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, fiind înregistrată o creștere doar într-o singură zi a cotațiilor Platts cu 36,75 $/tona la benzina și 22,25 $/tona la motorină”, menționează ANRE într-un comunicat de presă.
Fluxul de știri
0