Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Schimbări pe piața produselor petroliere: Iată ce se va întâmpla cu prețurile de astăzi

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Începând cu ziua de astăzi, ANRE va publica prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. De astăzi, ora 12:00, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va publica pe pagina sa oficială prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Este vorba despre benzina COR 95 și motorină, fără denumire comercială. Astfel, prețurile afișate vor constitui un plafon pentru toate stațiile de alimentare cu carburanți din țară.
Potrivit unui comunicat emis de ANRE, anunțul vine după ce, ieri agenția a modificat decizia sa anterioară prin care a stabilit marjele la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale, la comercializarea cu ridicata și comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat.
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Economie
ANRE a explicat cum se stabilesc prețurile la carburanți – unde greșesc experții
Totodată, a fost modificată marja la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale, aceasta fiind redenumită în ”marjă comercială specifică”.
”Nivelul marjei comerciale specifice a fost recalculat conform principiului stabilit anterior, cu excepția valorii indicelui de sporire a eficienței pieței produselor petroliere, redenumit în „coeficient de eficientizare”, care conform noilor prevederi legale nu poate depăși 10% din media ponderată a marjelor comerciale specifice ale operatorilor de pe piața produselor petroliere”, este menționat în comunicatul emis de ANRE.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a luat această decizia cu scopul de a stabili unui model echilibrat al pieței construit atât pe interesul consumatorilor, cât și al companiilor petroliere, în special celor mici.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0