Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Războiul dintre Nemerenco și Ceban continuă: Cu ce replică vine primarul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
După ce ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că în transportul public din Chișinău nu ar fi suficientă informație despre noul coronavirus, Ion Ceban a menționat că în Capitală s-au făcut numeroase campanii de informare.
CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a declarat în cadrul ședinței Primăriei că în Chișinău s-au desfășurat numeroase campanii de informare despre noul coronavirus și continuă să se desfășoare. El a îndemnat autoritățile să nu facă declarații false pe acest subiect. Ion Ceban a menționat că cetățenii aud zilnic mesajele sonore în troleibuze și a rugat oamenii să confirme acest lucru.

„Aș îndemna toți guvernanții să urce în transportul public, în autobuz, în troleibuz și să vadă cum e. (...) Mesajele audio există acolo unde există acele aparate care pot sonoriza aceste mesaje și îmi pare rău că cineva a încercat iarăși, în loc să se ocupe de lucrurile care trebuie, au venit cu tot felul de declarații care se răspândesc și care nu corespund realității”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei susține că, de la începutul pandemiei, pentru gestionarea situației epidemiologice, autoritățile locale au alocat circa 130 de milioane de lei din bugetul municipal, bani care, conform deciziilor CNESP, trebuiau să fie întorși de autoritățile centrale, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat până în prezent, susține Ceban.
„Pentru amenajarea spitalelor, pentru transportul gratuit câteva luni, pentru campanii de informare de care vreți, sunt zeci de spoturi, mii de pliante repartizate, în stații de așteptare sunt panouri. Nu cred că undeva a existat o campanie mai mare decât cea pe care a desfășurat-o și o desfășoară municipalitatea”, a menționat primarul.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Nemerenco propune amenzi de 500 de mii de lei: Iată pentru ce încălcări - VIDEO
Ion Ceban a mai adăugat că în contextul în care în Capitală este cel mai mare număr de cetățeni, autoritățile centrale și cele municipale ar trebui să aibă o conlucrare pentru a gestiona pandemia, „dar să nu facem declarații pe Facebook sau din troleibuz în care am mers o dată la 30 de ani”, a precizat Ceban.
Amintim că duminică ministrul Sănătății Ala Nemerenco a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că a mers cu troleibuzul până la Ministerul Sănătății și una din concluzii după această călătorie a fost că în transportul public din Chișinău nu ar exista suficientă informație despre răspândirea COVID-19. Aceasta s-a arătat nemulțumită că în troleibuz nu a răsunat niciun semnal sonor prin care oamenii să fie îndemnați să respecte normele sanitare impuse de autorități.
În replică, ieri Primăria Chișinău a menționat că în transportul public echipat cu sistem audio funcțional sunt difuzate spoturi de informare a cetățenilor despre restricțiile impuse și respectarea măsurilor anti-COVID.
Fluxul de știri
0