Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cod roșu în Chișinău: Este pregătită Capitala pentru noul val de COVID?

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
În Capitală se menține Codul roșu de alertă epidemiologică, iar autoritățile au activat încă un spital pentru tratamentul celor bolnavi de COVID-19 și au instalat în secții paturi suplimentare.
CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, responsabilii din sănătate au menționat că în Capitală se menține alerta de Cod roșu și că sunt luate mai multe măsuri pentru a asigura locuri suplimentare în spitale.
„În supraveghere sunt 3 789 de persoane cu forme ușoare și medii de COVID-19, iar la ziua de astăzi avem 827 de focare. Capacitatea totală de paturi COVID în municipiul Chișinău este de 645”, a menționat șefului interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlcă.
El a precizat că săptămâna trecută a fost activat spitalul de Ftiziopneumologie din Capitală pentru tratamentul celor bolnavi de COVID-19 și că ar urma să fie activate și șase paturi de terapie intensivă în această instituție medicală.
Teste COVID - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Coronavirus
Ungureanu: De ce Moldova nu controlează „businessul COVID”
Gîlcă a menționat că și la Spitalul municipal de boli contagioase pentru copii au fost instalate paturi suplimentare. Astfel, acum sunt o sută de paturi destinate copiilor infectați cu noul coronavirus.
„Avem în rezervă alte spații, la necesitate vom activa alte secții și alte spitale atât pentru adulți, cât și pentru copii”, a precizat Gîlcă.
Specialistul a menționat că astăzi va demara în regim de urgență procesul de achiziție a testelor pentru cadrele didactice din Capitală.
„Avem suficiente consumabile și medicamente pentru tratamentul pacienților cu COVID. Prioritatea majoră rămâne a fi vaccinarea”, a conchis specialistul.
Precizăm că bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în țară a ajuns la 270 219 cazuri.
Fluxul de știri
0