Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ungureanu: De ce Moldova nu controlează „businessul COVID”

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaTeste COVID
Teste COVID - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Expertul a explicat în ce „apă tulbure” funcționează astăzi companiile farmaceutice din Moldova și a sugerat ca statul trebuie să instituie un control strict în acest domeniu.
CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Companiile farmaceutice din Moldova au nevoie de un control guvernamental strict, deoarece nu este clar cum își distribuie cheltuielile pentru teste, măști și tot ceea ce ține de coronavirus. În acest moment, statul nu poate face față acestui lucru. Această opinie a fost exprimată de expertul economic Sergiu Ungureanu în Studioul Sputnik Moldova.
„Acum medicii și companiile farmaceutice sunt în prim-plan, așa că verificarea lor nu este la modă. În ciuda acestui fapt, trebuie să luăm în calcul această problemă, întrucât toți cei care traversează frontiera sunt nevoiți să facă teste. Nu se poate ca, având stabilit un singur cost al testării COVID-19 în toate centrele, nimeni să nu știe unde merg acești bani ", spune expertul.
În concluzie, Ungureanu a sugerat să adreseze această întrebare Ministerului Sănătății, care poate oferi cetățenilor un raport financiar cu privire la costul și stocarea testelor, precum și să prezinte costurile pentru plata salariilor medicilor, deoarece cetățenii trebuie să înțeleagă prețurile industriei COVID.
Este cel puțin ciudat faptul că costul testelor PCR este de 800 de lei peste tot, nici mai mult, nici mai puțin. În acest sens, se pare că mulți bani care se învârt în acest domeniu nu intră în bugetul țării, a remarcat expertul.
Fluxul de știri
0