Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UK: Consilierii oficiali din Sănătate nu recomandă vaccinul la copiii sănătoși de 12 ani

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În raportul său consultativ, Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu recomandă vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii sănătoși între 12 și 15 ani. Totuşi, miniştrii ar putea ignora recomandarea şi impune vaccinul copiilor.
BUCUREŞTI, 5 sept – Sputnik, Doina Crainic. Miniștrii cabinetului britanic ar putea ignora recomandările consilierilor lor oficiali în domeniul vaccinurilor și ar putea impune vaccinările împotriva COVID-19 pentru toți copiii cu vârsta între 12 și 15 ani, relatează The Guardian și o serie de alte ziare din Marea Britanie.
Pe măsură ce se desfășoară următoarea fază a programului de vaccinare, miniștrii vor căuta, probabil, dovezi suplimentare împotriva recomandărilor Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) și pentru a da undă verde vaccinurilor pentru adolescenți mai tineri încă de săptămâna viitoare.
„Planul pentru vaccinarea tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani este încă serios luat în calcul”, a spus o sursă guvernamentală.
În evaluarea sa emisă vineri, JCVI nu a recomandat vaccinurile împotriva coronavirusului pentru copiii sănătoși cu vârste între 12 și 15 ani.
În raport, JCVI menţionează că „marja beneficiilor este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală a copiilor sănătoși între 12 și 15 ani în acest moment”.
În schimb, comitetul a recomandat extinderea programului existent de vaccinări la copiii cei mai expuși riscului din această categorie de vârstă, care suferă de afecțiuni precum boli cronice de inimă, plămâni, rinichi, ficat și afecțiuni neurologice, diabet de tip 1 și astm sever.
De asemenea, JCVI a sfătuit guvernul să analizeze „probleme mai largi”, precum nivelul impactului coronavirusului asupra şcolilor, și a sugerat să solicite recomandări separate în acest sens.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Profesorii care refuză vaccinarea, obligați să prezinte test negativ la COVID-19
JCVI a investigat cazuri rare de inflamație a mușchiului inimii, cunoscută sub numele de miocardită, după administrarea dozelor de Pfizer sau Moderna. Comitetul a ajuns la concluzia că este nevoie de mai mult timp pentru a face o evaluare mai clară.
Între timp, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie ar fi cerut Serviciului Național de Sănătate (NHS) să continue pregătirile pentru o posibilă impunere a vaccinărilor la copiii cu vârsta între 12 și 15 ani, în așteptarea recomandărilor oficialilor din domeniul sănătăţii.
Fluxul de știri
0