Primăria Chișinău, reacție la remarca lui Nemerenco: Ce se întâmplă în troleibuze - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausEvolutia troleibuselor
Evolutia troleibuselor - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Abonare
După ce ministrul Sănătății Ala Nemerenco s-a plâns că în timpul unei călătorii cu troleibuzul a constatat lipsa informării cetățenilor cu privire la pericolele COVID-19, Primăria Chișinău a prezentat un video.
CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Primăria Chișinău menționează că în transportul public echipat cu sistem audio funcțional sunt difuzate spoturi de informare a cetățenilor despre restricțiile impuse și respectarea măsurilor anti-COVID.
Instituția precizează că și în autobuze sunt difuzate spoturi, cu excepția celor noi unde abia urmează să fie instalate sisteme audio.
Amintim că ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a menționat anterior că în transportul public din Chișinău nu ar exista suficientă informație despre răspândirea COVID-19, despre obligativitatea purtării măștii în continuare.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Nemerenco propune amenzi de 500 de mii de lei: Iată pentru ce încălcări - VIDEO
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nemerenco spune că a mers ieri cu troleibuzul până la Ministerul Sănătății și una din concluzii după această călătorie este că lucrurile nu stau totdeauna atât de rău cum par când e vorba de oameni.
„Ei pot fi și foarte responsabili. Într-un transport public puțin aglomerat care avea probabil vreo 50 de pasageri, doar 4 nu purtau mască - niște tinere care ocupase locul destinat altor categorii și un bărbat necăjit cu multe bagaje care s-a urcat în următoarea stație”, a scris Nemerenco.
Nemulțumirea cea mare a ministrului se referă la funcționarii publici, care, potrivit ei, „pot fi foarte iresponsabili”.
„Suntem la 1,5 ani de pandemie și nu am văzut în această unitate de transport niciun anunț despre purtarea obligatorie a măștii, despre impactul măștii asupra reducerii transmiterii infecției sau importanța vaccinării. Nu am auzit niciun semnal sonor după anunțarea stației despre obligativitatea purtării măștii în transportul public.
Ceva de genul “Iar acum dragi pasageri ne îndreptam spre următoarea stație - Pan Halipa, și vă aducem cu drag aminte că purtarea măștii este obligatorie în transportul public. Vă rugăm să aveți grijă de Dvs și cei din jur. Să aveți o călătorie plăcută!”, sugerează Ala Nemerenco.
Fluxul de știri
0