Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: Victoria Procuraturii Generale va aduce democrație

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Abonare
Comentatorul politic Corneliu Ciurea a evaluat șansele participanților în „războiul” Procuraturii.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Nicio guvernare din Republica Moldova nu a activat fără a avea control asupra Procuraturii Generale. Precizarea a fost făcută de comentatorul politic Corneliu Ciurea în studioul Radio Sputnik Moldova.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Societate
Îngroapă securea războiului? Iată ce a propus Procuratura Parlamentului și Președinției
Cât despre șansele participanților în „războiul” legat de Procuratura Generală, Ciurea spune că toate concluziile vor fi trase doar după ce se va sfârși „lupta”. Acesta spune că acum acesta este subiectul pe care stă țintită și clasa politică, dar și omul de rând.

„Merită să luăm în considerare caracterul și tenacitatea procurorului general, pe de o parte, și, în același timp, dorința de înțeles a autorităților de a prelua controlul asupra biroului procurorului general. Orice guvern din Moldova, fie el pro-rus sau pro-occidental, nu poate trăi fără control asupra Procuraturii Generale”, a remarcat expertul.

Ciurea a menționat că, din păcate, nici Maia Sandu, nici Guvernul și nici politicienii săi nu au făcut excepție de la acest scenariu. Acesta mai spune că sub lovitura politică a nimerit întreaga instituție a Procuraturii, iar dacă Stoianoglo va rezista și va putea apăra instituția, asta ar aduce beneficiu.
Fluxul de știri
0