„Tu ești super!”: În sezonul jubiliar al competiției participă Maria Șumeiko din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausМария Шумейко
Мария Шумейко - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Abonare
În sezonul jubiliar al competiției vocale „Tu ești super!” participă Maria Șumeiko din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Prima ediție a sezonului al cincilea jubiliar al competiției „Tu ești super!” va fi difuzată pe 5 septembrie. Și chiar în această zi spectatorii noștri vor putea urmări cum evoluează moldoveanca noastră și vor putea să țină pumnii pentru ea. Anunțul despre lansarea noului sezon al concursului muzical a fost făcut în ajun în emisie la Radio Sputnik Moldova.
© Sputnik / Mihai CarausMaria Șumeiko
Мария Шумейко - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Maria Șumeiko
Maria Șumeiko are 13 ani și este originară din satul Parcani, regiunea transnistreană. Fetița are o biografie tristă. Chiar dramatică.

"Când avea doar doi ani, Maria a ajuns la orfelinat, întrucât părinții săi biologici au fost decăzuți din drepturile părintești. Ulterior, tatăl ei a murit. Maria are două surori, dar ele au fost adoptate mai devreme decât ea. Fetele mențin legătura - se întâlnesc și vorbesc la telefon frecvent. Cel mai mult Maria își dorește să își vadă mama biologică” - o astfel de informație poate fi găsită pe pagina oficială a concursului.

Cu toate acestea, Maria nu își pierde optimismul și se îndreaptă încrezător spre realizarea planurilor sale creative.

"Din primul sezon am vrut să intru în competiție și am fost acceptată, m-am bucurat atât de mult! Vreau să devin cântăreață clasică, îmi place", spune Maria.

Face lecții de canto de la vârsta de 8 ani. La început a studiat canto pop, apoi, urmând sfatul unui profesor de canto solo, a trecut la canto academic. A debutat în canto clasic în 2019, la concursul "Юный исполнитель Приднестровья" (Tânărul interpret al Transnistriei). Maria a participat de mai multe ori la diverse competiții vocale internaționale la distanță. Este fană a Montserrat Caballe, Maria Callas, Lara Fabian, Maria Bieșu.
Vorbește călduros și recunoscător despre familia ei adoptivă.

"Mama mea (adoptivă - n.red.) e frumoasă, veselă, grijulie. Nu aș fi reușit să ajung aici, la concurs, dacă nu eram adoptată de această familie".

În acest an regulile concursului „Tu ești super!” s-au schimbat puțin: în sezonul jubiliar în continuare participă copii din familii adoptive, internate și orfelinate. Dar în acest an împreună cu ei pe scenă vor evolua în premieră copii din familii numeroase, cu cinci sau mai mulți copii. În total, în sezonul cinci vor evolua 51 de concurenți. În proiect sunt implicate patru țări: Rusia, Belarus, Moldova și Uzbekistan.
© Sputnik / Mihai CarausMaria Șumeiko
Мария Шумейко - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Maria Șumeiko
Din componența juriului iarăși fac parte compozitorul Igor Krutoi, liderul trupei rock "Night Snipers" Diana Arbenina, muzicianul și actorul Alexei Vorobiov, precum și cântăreața și compozitoarea Irina Dubțova, care i-a îndemnat pe tinerii concurenți să nu se teamă de nimic și să meargă înainte.
Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni.
În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender.
În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală.
Анастасия Лисовая - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2020
Societate
„Tu ești super!” - Anastasia Lisovaia, gata să ajungă în finală
Iar anul trecut, în sezonul patru, Moldova a fost reprezentată de Anastasia Lisovaia. Mica interpretă a reușit să ajungă în semifinală, dar nu a reușit să urce și mai sus.
Concursul internațional "Tu ești super!" este organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse. Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele.
Premiera concursului de muzică „Tu ești super!” a avut loc la NTV pe 11 februarie 2017. Chiar de la primele emisiuni, proiectul a devenit unul dintre cele mai populare showuri de talente.
De atunci, proiectul „Tu ești super!” a ajutat sute de tinere vedete să-și descopere talentele vocale și să facă primii pași în cariera muzicală profesionistă. Unii dintre participanți și-au îndeplinit visele și și-au găsit părinți.
Fluxul de știri
0