Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarife noi pentru serviciile poștale: Cât vom achita

© Sputnik / Anatolii KiriakPoșta Moldovei
Poșta Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Abonare
Tarifele pentru serviciile poștale vor fi stabilite după noi reguli. Decizia a fost luată de Cabinetul de Miniștri.
CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Tarifere preferențiale la serviciile poștale dispar începând cu 1 septembrie. Astfel, pentru stabilirea acestora se va ține cont de reguli noi, prețurile devenind liberalizate integral. Un proiect, în acest sens a fost aprobat de miniștri. Proiectul prevede obligațiuni egale pentru toți prestatorii de servicii poștale, iar tarifele pentru serviciile poștale vor fi aplicate unic pe întreg teritoriul țării.
Работа Почты России в Новосибирской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Poșta Moldovei reia traficul poștal internațional spre 10 destinații noi. Care sunt țările
De remarcat este faptul că până la 1 septembrie curent, furnizorul de serviciu poștal universal, Î.S. „Poșta Moldovei” a beneficiat de tarife preferențiale, ceilalți operatori poștali având obligația să stabilească un tarif de cel puțin 3 ori mai mare decât tariful preferențial.
„Totodată, au fost aprobate cerințele minime privind amenajarea spațiilor oferite de furnizorii de servicii în locurile de schimb internațional al poștei. Astfel, furnizorii de servicii poștale vor putea să supună trimiterile poștale internaționale controlului vamal în spații amenajate conform unor cerințe, printre care marcarea cu panou ”Zona de control vamal” a spațiului delimitat de restul teritoriului, echipamente pentru manipularea mărfurilor în conformitate cu specificul trimiterilor poștale internaționale, terminale de introducere automată a datelor, sistem de supraveghere video etc”, este precizat în nota informativă a proiectului.
În Republica Moldova sunt înregistrați 57 furnizori de servicii poștale. Doar 12 dintre aceștia dispun de locuri de schimb internațional al poștei, cărora li se oferă o perioadă de 6 luni pentru amenajarea locurilor respective conform noilor cerințe.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2021
Societate
Poșta diplomatică, sub control aspru! Va fi creat un departament special în MAEIE
Fluxul de știri
0