Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poșta diplomatică, sub control aspru! Va fi creat un departament special în MAEIE

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
După scandalul cu anabolizante și arestul fostului ambasador al Moldovei în Federația Rusă Andrei Neguța, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis să înăsprească controlul poștei diplomatice.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat astăzi că în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene va fi creat un departament special menit să monitorizeze poșta diplomatică. Asta după scandalul cu presupusa implicare a fostului ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța.

Андрей Негуца - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Neguța a relatat despre activitatea sa de ambasador la Moscova

„Cazul acesta ne-a permis să facem o reevaluare drastică a regimului de transportare a poștei diplomatice din ambasade spre centrală și de la centrală spre ambasade. A fost elaborat un regulament dur în acest sens. De acum încolo, toată poșta diplomatică va fi verificată la sânge, va fi stabilită lista obiectelor care sunt incluse în sacul diplomatic sigilat și sigiliul în mod obligatoriu va fi rupt la destinație. Orice alt obiect care va fi depistat în afara listei prestabilite, ștampilate - ministerul sau persoanele care și-au permis acest lucru vor fi imediat sancționate”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu numere de înmatriculare ale misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante. În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc.

Neguța a fost reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante pe 28 decembrie. El a pledat nevinovat, dar procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore.

Recent el a fost transferat din arest la domiciliu în arest preventiv la penitenciarul nr. 13. Procurorii au contestat decizia primei instanțe, iar Curtea de Apel a admis cererile lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0