Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalul privind pașapoartele: Gavrilița s-a adresat Procuraturii

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Achiziția de procurare a blanchetelor pentru pașapoarte de circa 500 de milioane de lei a fost stopată. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a trimis la Procuratura Generală dosarul privind achiziția de procurare a blanchetelor pentru pașapoarte de circa 500 de milioane. Potrivit premierului, achiziția este una dubioasă și a fost încheiată cu mai multe încălcări ale legii.
"Achiziția a fost stopată imediat ce Curtea Constituțională a dizolvat Parlamentul, cu toate că în planul de achiziție anual al instituției, o astfel de achiziție nu era planificată. Am decis să transmitem raportul efectuat de către corpul de control al prim-ministrului către Procuratura Generală. În raport se conțin mai multe dovezi că această schemă este una de corupție pentru inițierea unei anchete, aici se conțin nume și dovezi", a declarat Natalia Gavriița.
În context, Gavrilița a anunțat că Agenția Servicii Publice conține suficiente blanchete disponibile "pentru un an înainte", asta după ce la începutul verii fostul director al ASP, Vladislav Zara, a declarat că stocul de formulare al agenției este mic și s-ar putea epuiza, ceea ce va face imposibilă eliberarea pașapoartelor. Potrivit acestuia, această situație este din cauza faptului că licitația pentru achiziționarea formularelor pentru perfectarea pașapoartelor, care urma să fie organizată încă în 2019, nu a mai avut loc din cauza pandemiei.
"Am rămas cu impresia că fost conducere ASP a vrut să prejudicieze statul cu sume enorme. Cu atât mai mult au existat analize de la alte instituții ale statului care au semnalat nereguli și au recomandat stoparea licitației chiar în primele etape de desfășurare ale licitației", a spus premierul
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
În Moldova ar putea fi sistată eliberarea pașapoartelor din toamnă: Care este motivul
Gavrilița a cerut noii conduceri ASP să evalueze stocurile existente și să fie anunțată o nouă licitație în mod transparent.
Fluxul de știri
0