Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a explicat de ce Rusia nu este interesată de dezintegrarea Afganistanului

© Sputnik / POOL / Sergei Savostyanov / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Liderul de la Kremlin a declarat, în cadrul Forumului Economic Estic, că Rusia nu este interesată de dezintegrarea Afganistanului.
Rusia nu este interesată de dezintegrarea Afganistanului - nu vom avea cu cine să dialogăm, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
"Rusia nu este interesată de dezintegrarea Afganistanului. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci nu vom mai avea cu cine să discutăm. Și dacă este așa, atunci trebuie să ne gândim că odată ce „Taliban” va intra în lumea popoarelor civilizate, va fi mult mai ușor să contactăm, să comunicăm, cumva să influențăm, să punem întrebări ", a spus Putin, vorbind în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Estic (EEF).
"Și dacă să nu cerem, atunci să punem problema că, în cadrul acestor relații civilizate, trebuie respectate anumite reguli civilizate", a subliniat liderul rus.
La începutul lunii august, talibanii* și-au intensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale din Afganistan. Talibanii au intrat în capitala afgană pe 15 august și au preluat controlul asupra palatului prezidențial, iar pe 16 august au anunțat că războiul din Afganistan s-a încheiat și forma de guvernare din stat va deveni clară în viitorul apropiat. Toate punctele de trecere a frontierei terestre din Afganistan sunt controlate în prezent de talibani. În noaptea de 31 august, armata americană a părăsit aeroportul din capitala afgană, punând capăt prezenței militare americane în Afganistan.
Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Editoriale
„Pakistan stream”: Rusia se îndreaptă spre sud și asta e doar începutul
Forumul Economic Estic (EEF) se desfășoară în perioada 2-4 septembrie în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat din Vladivostok. RIA Novosti este partener informațional general al EEF.
*Taliban - organizație teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0