Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele rus critică politizarea pandemiei în unele state

© Sputnik / POOL / Sergei Savostyanov / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Vladimir Putin a criticat politizarea pandemiei de către unele state, considerând că acest lucru va avea un efect al bumerangului.
BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik. Politizarea în unele state pe fundalul pandemiei e o mare eroare, odată ce nu toată lumea este protejată cu ajutorul vaccinurilor, iar acest lucru se poate întoarce cu efectul bumerangului, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Rusia
Putin și-a exprimat speranța pentru restabilirea relațiilor cu Ucraina
“Cei care politizează, comit niște erori colosale și catastrofale în misiunea de combatere a pandemiei. În primul rând, de oportunități de vaccinare dispun doar statele dezvoltate economic. Acolo se produce cea mai mare parte a vaccinurilor, care sunt destinate protejării propriei populații, însă foarte puțin se face pentru protejarea umanității în sensul larg al cuvântului, ceea ce e rău chiar pentru producători. De ce? Pentru toate acestea se vor întoarce cu efectul bumeranului, se orbitează în jurul globului”, a declarat Putin în cadrul Forumului Economic Estic.
Președintele a explicat că în Africa, spre exemplu, e un nivel minim de protecție și de vaccinare, însă “comunicarea cu statele africane nu poate fi evitată, iar infecția va reveni de acolo”.
“Iar cel mai important, în viziunea mea, făcând abstracție de politizare, este să luptăm împreună pentru depășirea pandemiei și a consecințelor ei. Este extrem de important pentru întreaga omenire”, a adăugat Putin.
Forumul Economic Estic se desfășoară în perioada 2-4 septembrie, în campusul Universității Federale a Orientului Îndepărtat din Vladivostok.
Fluxul de știri
0