Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Profesorii din Capitală vor fi testați gratuit la COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință. Vezi ce decizii au fost luate.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Municipalitatea va aloca trei milioane de lei pentru testarea profesorilor nevaccinați din cheltuielile aprobate pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău.
Măsura vizează realizarea măsurilor antiepidemice, pentru procurarea testelor de diagnostic pentru detectarea SARS-CoV-2, care ar urma să fie aplicate gratuit cadrelor didactice și personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile municipale publice de învățământ preuniversitar.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Se așteaptă noi restricții? Gavrilița a solicitat convocarea Comisiei Sănătate Publică
Totodată, Direcția generală asistență socială și sănătate va asigura deplasarea echipelor mobile de medici și alt personal medical în instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiul Chișinău pentru activități de comunicare și informare despre beneficiile de vaccinare anti-COVID. Totodată, vor asigura vaccinarea cadrelor didactice la locul de muncă.
Amintim că, în ajunul noului an de studii, edilul general comunicat că, în caz de necesitate, Primăria va aloca trei milioane din fondul municipal pentru COVID-19 pentru identificarea soluțiilor de procurare a testelor pentru profesorii nevaccinați. Decizia a venit după schimbul de replici dintre primarul Chișinăului și ministrul Sănătății, cu privire la hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care cadrele didactice nevaccinate sunt obligate să prezinte teste negative la COVID-19 odată la 14 zile din cont propriu.
Fluxul de știri
0