Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când merge Maia Sandu la Moscova și cu ce mesaj – declarație

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду и президент Польши Анджей Дуда
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate când ar putea întreprinde o vizită în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu are planificată o vizită în Federația Rusă. În cadrul unei emisiuni televizate, șeful statului a menționat că o vizită ar trebui să se soldeze cu lucruri concrete și să fie precedată de anumite înțelegeri.
„O vizită trebuie precedată de anumite înțelegeri și rezolvarea unor probleme concrete, iar rezultatele să fie anunțate în cadrul acestei vizite. Or, noi încă avem de lucru până vom ajunge la aceste soluții”, a precizat Sandu.
Întrebată care ar fi mesajul cu care ar merge la Moscova, președintele a spus că e vorba de același mesaj pe care l-a anunțat de fiecare dată public.

„Ne dorim o relație pragmatică, constructivă. Pentru noi este important să rezolvăm problemele cetățenilor. Această relație și conlucrare pornește de la interesul cetățeanului Republicii Moldova”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia Dmitri Kozak s-a întâlnit pe 11 august cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un format extins.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Politică
Vicepremierul pentru reintegrare merge la Tiraspol: Care este motivul
Printre problemele discutate s-au numărat soluționarea diferendului transnistrean, problema eliminării muniției în Transnistria, exporturile produselor agricole moldovenești către Rusia fătă plata taxelor vamale și furnizarea de gaze rusești către Moldova.
Fluxul de știri
0