Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Zeci de familii din Hâncești, în pericol de moarte: Un bloc locativ se poate prăbuși

Abonare
Dorm cu frica în sân și se tem să se gândească la ziua de mâine. 42 de familii din Hâncești se află în pericol de moarte după ce casa în care locuiesc a fost declarată avariată și există pericolul ca aceasta să se prăbușească în orice moment.
Pereți fisurați și tencuială pe podea - acesta este tabloul sinistru din apartamentele locatarilor. Dezastrul a început în această vară după ploile abundente, dar locatarii presupun că de fapt cauza pereților fisurați ar fi faptul că un agent economic din preajmă ar fi spart țeava de canalizare în timpul unor săpături. La mai bine de un an de atunci, pământul din preajmă s-a surpat, iar apa a spălat totul în cale și clădirea ar fi cedat. Deocamdată, aceasta este explicația locatarilor, dar verdictul trebuie să fie dat de specialiștii din cadrul unei comisii constituite pentru a face lumină în acest caz.
Pereții treptat au început să crape, iar acum fisurile au ajuns la dimensiuni foarte mari și oamenii se tem că totul s-ar putea prăbuși. Chiar și așa, ei continuă să locuiască în această casă. Motivul este că nu au unde merge, nu vor să incomodeze rudele și prietenii, iar chiria este foarte costisitoare. Autoritățile din Hâncești le-au propus să se mute într-un cămin studențesc, iar celor vârstnici - la casa de bătrâni, dar locatarii au refuzat, din cauza condițiilor nepotrivite.
Снос здания - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2020
Societate
Video: Cum este demolată clădirea din Otaci
Comisia specială, care a fost creată în acest sens, trebuie să evalueze toate riscurile și să vină cu o decizie referitor la soarta blocului, dar și a locatarilor. Nici după trei săptămâni nimeni nu le-a oferit însă oamenilor un răspuns clar. Locatarii sunt în culmea disperării și nu mai știu pe la care uși să bată ca să se facă auziți. Se tem că în orice clipă ar putea să se întâmple o nenorocire.
Deși echipa de filmare a discutat anterior cu primarul municipiului Hâncești Alexandru Botnari, iar acesta a fost de acord să ofere un interviu atunci când echipa va ajunge în localitate, ulterior el nu a mai răspuns la apelurile corespondentului pentru a explica care sunt acțiunile Primăriei și cum vrea să-i ajute pe oamenii care s-au pomenit într-o situație dificilă.
Fluxul de știri
0