Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Cum este demolată clădirea din Otaci

CC0 / Pixabay / anhot / Снос здания
Снос здания - Sputnik Moldova
Abonare
O înregistrare video ne arată cum decurg lucrările de demolare a clădirii din Otaci, care continuă astăzi. Pentru ca praful să nu se propage peste locuințele din preajmă, pompierii și salvatorii au pulverizat apă peste construcția în proces de demontare.  

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Lucrările de demolare a clădirii avariate din Otaci, de pe strada Prieteniei 153, continuă astăzi. Reamintim că blocul de locuit s-a prăbușit parțial pe 19 iunie 2019. Nicio persoană n-a avut de suferit, dar 45 de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului. Pe faptul prăbușirii clădirii, Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a lucrărilor de construcţie.

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a difuzat o înregistrare video despre felul în care decurge demontarea blocului de locuit. 

Clădirea a fost demontată în proporție de 60% până acum, a precizat IGSU. Lucrările sunt efectuate de către o companie, dar la fața locului a fost instituit un Stat Major și la proces participă și angajați ai IGSU.

imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Ne pregătim de cutremur: Ce vor face salvatorii dacă se vor prăbuși clădirile – Video

Salvatorii și pompierii de la Otaci au asigurat pulverizarea apei, pentru a împiedica propagarea prafului peste locuințele din preajmă.

Lucrările de demolare a clădirii sunt complexe, potrivit IGSU, și la ele sunt antrenate 7 persoane cu 3 unități de tehnică.

Guvernul a alocat 2,2 milioane de lei pentru lucrările de demolare a blocului de la Otaci.

În iulie 2019, Guvernul a decis să aloce peste opt milioane opt sute de mii de lei (8.823.179,3 lei) pentru despăgubirea persoanelor rămase fără locuinţe.

S-a constatat apoi că au avut de suferit și locatarii blocului din preajma celui care s-a prăbușit,  pentru că și clădirea lor și-a pierdut rezistența și prezenta pericol pentru viață. Astfel, în august 2019, din Fondul de rezervă al Guvernului au mai fost alocați 6.889.167 de lei pentru ca și acești locatarii să-și poată cumpăra alte locuințe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0