Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce fel de restricții vor fi impuse dacă va fi instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Șefa campaniei de vaccinare din țara noastră, Ninel Revenco, a declarat la un post de televiziune că Moldova este la un pas de a intra în Cod Roșu de alertă epidemiologică, iar asta înseamnă că vor fi instituite noi restricții.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Ninel Revenco a declarat că situația epidemiologică se înrăutățește de la o zi la alta, iar asta înseamnă că în curând în Moldova ar putea fi instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică.
”Avem 142 de cazuri COVID-19 noi la 100.000, ceea ce presupune că noi intrăm în Codul Roșu de alertă. Asta presupune noi restricții în societate, cu care vor veni comisiile respective”, a comunicat Revenco.
Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Coronavirus
Vom ajunge sau nu la trei mii de cazuri de COVID-19 pe zi: Declarația unui expert
Totuși, s-ar putea ca restricțiile să nu fie la fel de dure ca cele care au fost instituite anterior, când țara s-a confruntat cu valuri de infectări.

„Odată ce este vaccin, noi într-o oarecare măsură suntem protejați, și posibil ca aceste restricții vor fi altele decât anul trecut, când nu era vaccin. (...) Acea carantină din săptămânile de primăvară din anul 2020, posibil că situația dată nu va fi”, a spus șefa campaniei de vaccinare.

Cât privește activitatea școlilor în condiții de Cod Roșu, Ninel Revenco a menționat că ”odată cu declararea stării excepționale, au zis-o și organizațiile internaționale, școlile se vor închide ultimele”, a menționat șefa campaniei de vaccinare.
Amintim că de la începutul pandemiei peste 268 de mii de moldoveni s-au infectat de coronavirus, dintre care 257.672 s-au vindecat, iar 6.406 persoane au murit din cauza acestui virus.
Fluxul de știri
0