Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul ambasador al Uniunii Europene a ajuns în Republica Moldova: Cine este

© Photo : Banca Națională a MoldoveiGuvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Janis Mazeiks este noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova. El a aterizat la Chișinău.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Noul reprezentant al Delegației UE la Chișinău a scris pe pagina sa de Facebook că a aterizat deja la Chișinău și că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu oamenii și instituțiile din Moldova.
„Aștept cu nerăbdare să colaborez cu oamenii și instituțiile din țară pentru a dezvolta relațiile și parteneriatul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a scris Janis Mazeiks.
Janis Mazeiks și-a început cariera diplomatică în 1995, a ocupat o funcție în departamentul de relații letono-ruse, după un timp a fost promovat în funcția de șef al departamentului de afaceri umanitare al Ministerului Afacerilor Externe din Letonia. El este licențiat în științe politice și masterand în drepturile omului și democratizare.
În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. Din 2007 și până în 2011 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în perioada 2013 – 2018 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.
Janis Mazeiks a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. Ulterior, a fost șeful departamentului organizații internaționale și drepturile omului.
Timp de patru ani, ambasador al UE în Moldova a fost Peter Michalko.
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Societate
Ambasadorul UE, Peter Michalko, a plecat din Republica Moldova
Fluxul de știri
0