Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasadorul UE, Peter Michalko, a plecat din Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPeter Michalko
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Abonare
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care și-a încheiat mandatul, a părăsit ieri Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Ambasadorul Uniunii Europene și-a încheiat misiunea diplomatică în țara noastră și a plecat împreună cu soția sa la Baku. Anunțul a fost făcut de Peter Michalko, pe pagina sa de Facebook.
”Părăsim Moldova astăzi după patru ani de funcția de ambasador al UE. Am fost fericiți aici și am găsit o mulțime de prieteni în această frumoasă țară. Vom fi mereu fericiți ori de câte ori ne vom putea întoarce și vom vedea Moldova și oamenii săi prosperi! Toate cele bune, Moldova, toate cele bune pentru voi, dragi prieteni!”, a scris Peter Michalko.
Diplomnatul a plecat la Baku, unde își va începe un nou mandat. Într-o postare anterioară pe Facebook, Michalko a menționat că ”va lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan".
Amintim că Peter Michalko și-a început misiunea diplomatică în țara noastră în septembrie 2017. Oficialul cunoaște limba română și rusă. Înainte de a fi ambasadorul UE în țara noastră, Peter Michalko a mai lucrat în Republica Moldova. A fost consilierul politic al lui Kalman Mizsei care a fost Reprezentant Special al UE în Moldova în perioada 2007-2011.
Fluxul de știri
0