Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMS și UNICEF susțin accesul prioritar al profesorilor la vaccinurile anti-COVID

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Direcțiile europene ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF au subliniat luni că profesorii și personalul şcolilor ar trebui să fie printre grupurile prioritare care să primească vaccinurile împotriva Covid-19.
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik. Ar trebui „ca vaccinurile împotriva Covid-19 să fie oferite profesorilor și altor cadre școlare ca reprezentând un grup-țintă al planurilor naționale de vaccinare”, au subliniat instituțiile ONU într-un comunicat, solicitând statelor membre să pună în aplicare o strategie de vaccinare prin care să fie menţinută predarea faţă în faţă.
Первый звонок - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Coronavirus
Părinții anunță protest la Guvern, chiar pe 1 septembrie: Ce îi nemulțumește
Această prioritate, care fusese deja menționată în noiembrie 2020 de un grup de experți (SAGE) al OMS, trebuie introdusă, asigurându-se în același timp vaccinarea celor mai vulnerabili, au precizat aceștia, potrivit Sputnik France.
Într-o perioadă în care elevii din Europa se întorc la școală după vacanța de vară, este „vital” ca școlile să rămână deschise în ciuda prevalenței variantei Delta, care este mai contagioasă.
„Acest lucru este de o importanță vitală pentru educația copiilor, pentru sănătatea lor mintală și abilitățile lor sociale, ca școlile să îi ajute pe copiii noștri să devină membri fericiți și productivi ai societății. Pandemia a provocat cea mai gravă perturbare din istoria educației”, a declarat în comunicatul de presă directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.
Pentru a se menține școlile deschise, OMS Europa și biroul UNICEF pentru Europa și Asia Centrală solicită imunizarea copiilor de peste 12 ani cu comorbidități și îmbunătățirea mediului școlar (ventilație, distanțare fizică, screening regulat al elevilor și al personalului de supraveghere).
Potrivit recomandărilor publicate la începutul lunii iulie, testele „ar trebui efectuate cu prioritate în cazul copiilor cu simptome” atunci când aparțin unui grup aflat în risc.
Fluxul de știri
0