Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Găgăuzia: COVID-19 a luat viața a trei din șase membri ai aceleiași familii

© Sputnik / Евгений ПанасенкоImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Trei generații s-au îmbolnăvit de coronavirus deodată. Nu toți au reușit să supraviețuiască.
COMRAT, 2 sept - Sputnik, Maxim Topal. Tragedia s-a petrecut într-o familie, toți membrii căreia au fost internați anterior în diferite centre COVID ale republicii. Trei generații s-au îmbolnăvit de coronavirus deodată - părinți, copii și nepoți.
Aceste informații au fost făcute publice pe 23 august de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a spus că Veaceslav Cara, capul familiei, a cerut ajutor conducerii autonomiei.
Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, pe 26 august, cel mai în vârstă membru al familiei, socrul lui Veaceslav Cara, a murit de coronavirus. Trei zile mai târziu, a murit tatăl bărbatului, iar astăzi, 2 septembrie, a murit și soția sa de 33 de ani.
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Societate
Ce fel de restricții vor fi impuse dacă va fi instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică
Tragedia dintr-o familie arată cât de gravă este pandemia pentru întreaga societate, spune guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah. Ea spune că soluția este una - vaccinarea populației.
„În această familie, 6 adulți și doi copii s-au îmbolnăvit. Din cei 6 adulți, trei au murit deja. Toate acestea s-au întâmplat în decurs de 10 zile. Acest lucru arată că, dacă suntem nevaccinați, numărul deceselor va crește ", a spus Irina Vlah.
În prezent, în Găgăuzia, mai puțin de 10 la sută din populație - puțin peste 12 mii de persoane - este imunizată cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19.
Fluxul de știri
0