Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Expert, despre certificatul de vaccinare în localuri: Există alte metode de motivare

© Sputnik / Mihai CarausRestaurant
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Propunerea de a cere de la angajații HoReCa, dar și de la vizitatorii localurilor certificate de vaccinare sau teste negative la COVID este o idee bună, dar totuși există și alte metode de stimulare a imunizării.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Propunerea ministrului Economiei ca angajații HoReCa și vizitatorii unităților de alimentație publică să prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor sau un test negativ la COVID-19 este nimic altceva decât o măsură indirectă de a motiva cetățenii să se vaccineze.
De această părere este epidemiologul Ala Tocarciuc. Ea a declarat în cadrul studioului Sputnik Moldova că această măsură este una bună, dar există și alte metode directe prin care autoritățile ar putea stimula cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19.
„Noi întotdeauna punem pe cântar care este interesul nostru. Interesul nostru este să ținem pandemia sub control. Ce este un restaurant sau un local, pentru cineva este un loc de lucru, dar în majoritatea cazurilor este un loc unde oamenii se duc să se odihnească. Dacă punem școală și odihna și ne uităm la aceste două componente ce este mai important, atunci desigur că școala este mai importantă sunt suficiente măsuri directe”, a menționat Ala Tocarciuc.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Proprietarii de restaurante, despre intrarea cu vaccin și test COVID-19 în localuri
Pentru a se evita un posibil lockdown, ministru Economiei, Sergiu Gaibu, a propus ca angajații HoReCa și vizitatorii unităților de alimentație publică să prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor sau un test negativ la COVID-19. Deocamdată, aceste măsuri sunt la nivel de propunere, iar CNESP ar urma să se întrunească într-o ședință și să ia o decizie în acest sens.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Editoriale
Maia Sandu va fi forțată să ia decizia luată cândva de Vladimir Voronin
Fluxul de știri
0