Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Afaceri de peste 10 miliarde de dolari între Orientul Îndepărtat al Rusiei și al Chinei

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
Volumul schimburilor comerciale dintre zonele din Orientul Îndepărtat ale Rusiei și Chinei a crescut și în 2020 cu 3,3% față de anul precedent, totalizând 10,8 miliarde de dolari
BRUXELLES, 2 sept – Sputnik. Ministrul rus pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic, Aleksey Chekunov, este cel care a anunțat creșterea volumului schimburilor comerciale între zonele din Orientul Îndepărtat ale Rusiei și Chinei, relatează RT.
"China este partenerul economic cheie al Rusiei în Extremul Orient", a spus ministrul, în marja Forumului Economic de Est (EEF), care a început astăzi în Vladivostok, Rusia.
„Puterea acestui parteneriat a fost testată de pandemie, care a avut un impact negativ grav asupra comerțului exterior”, a adăugat Chekunov.
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Editoriale
"Este exact timpul de a certa Moscova și China": SUA sunt încurajate să acționeze
Cifra de afaceri a comerțului dintre Orientul Îndepărtat al Rusiei și China este de așteptat să ajungă la 20 de miliarde de dolari până în 2024, a mai spus el.
Potrivit ministrului, dezvoltarea și stimularea comerțului exterior și a activității comerciale între regiuni este un domeniu important pe care se concentrează Comisia ruso-chineză pentru cooperare și dezvoltare din Orientul Îndepărtat și din regiunea Baikal din Federația Rusă și din nord-estul Chinei.
Se așteaptă ca forumul economic de trei zile, care are loc în perioada 2-4 septembrie, să-și întâmpine oaspeții de nivel înalt atât prin participare personală, cât și online.
Fluxul de știri
0