Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul a anunțat disponibilitatea lui Zelenski de a se întâlni cu Putin „în orice moment”

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski a anunțat disponibilitatea președintelui ucrainean de a se întâlni cu Putin „în orice moment”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este gata să se întâlnească oricând cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat pentru RIA Novosti Serghei Nikiforov, secretarul de presă al liderului ucrainean.
"Președintele meu a declarat de mai multe ori că este gata oricând", a spus Nikiforov.
Când a fost întrebat dacă sunt în curs de pregătire pentru o posibilă întâlnire, Nikiforov a răspuns: „Întrebați președintele dumneavoastră”.
La mijlocul lunii august, Zelenski însuși a anunțat necesitatea negocierilor directe cu Putin pentru a elibera „prizonierii din Crimeea”.
Dmitri Kozak, șef adjunct al administrației prezidențiale ruse, a menționat că nu există planuri cu privire la o întâlnire între Putin și Zelenski, iar declarațiile autorităților de la Kiev cu privire la acest subiect nu au fost altceva decât o imitație a activității politice.
Vladimir Putin și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Rusia
Zelenski vrea să se întâlnească cu Putin: Care este motivul
Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus, la rândul său, în iulie că nu s-au înregistrat progrese în pregătirile pentru o întâlnire între cei doi președinți. Potrivit acestuia, unul dintre principalele obstacole în calea unei astfel de întâlniri este nerespectarea de către Kiev a obligațiilor care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk.
Fluxul de știri
0