Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zelenski vrea să se întâlnească cu Putin: Care este motivul

© REUTERS / POOL / Ian LangsdonVladimir Putin și Vladimir Zelenski
Vladimir Putin și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski solicită discuții cu Vladimir Putin în chestiunea prizonierilor.
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că problema eliberării prizonierilor ucraineni în Rusia a fost blocată și consideră că singura cale de depășire a acestui blocaj ar putea fi negocierile directe cu președintele Vladimir Putin.
"Din păcate, (procesul de eliberare a prizonierilor - n.n.) a fost complet blocat. Astăzi, în afară de negocierile directe cu președintele rus privind prizonierii din Crimeea, nu văd altă cale de ieșire. Poate că putem dezvolta noi soluții în timpul (discuțiilor în cadrul - n.n.) Platformei Crimeei", a spus Zelenski într-un interviu cu jurnaliștii ucraineni, care a fost publicat joi de „Adevărul ucrainean” (Украинская правда).
Șeful statuli ucrainean a declarat că problema prizonierilor o abordează cu „toți liderii în orice format de întâlniri”.
„Rușii separă listele celor care se află în raioane separate din regiunile Donețk și Lugansk și listele oamenilor noștri care se află în Crimeea sau deja (au fost duși - n.n.) în Rusia. Noi dimpotrivă, unificăm aceste liste și spune că schimbul tuturor prizonierilor din ambele părți este un schimb car îi include și pe cei din Krimeea", a spus Zelenski.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Ministerul de Externe al Ucrainei: Moldova va participa la summitul Platformei Crimeii
Președintele Ucrainei a solicitat, de asemenea, tuturor liderilor țărilor care susțin Kievul în problema Crimeei să lucreze activ și să „preseze” Rusia.
"Suntem pregătiți pentru schimburi și pentru orice demers pentru a ne-i întoarce de conaționalii noștri din Crimeea ", a spus Zelenski.
Fluxul de știri
0