Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova pune la colț Occidentul: nu mai interveniți peste țări suverane

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Occident au început să apară tot mai multe opinii privind refugiații din Afganistan – iar Zaharova pune la colț statele care au participat la agresiune și ocuparea statului afgan
BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. O declarație ciudată a ministrului imigrației și integrării din Danemarca, Matthias Tesfaye, a fost sesizată și comentată de ambasadoarea rusă Maria Zaharova.
”Refugiații din Afganistan nu ar trebui să meargă în Europa, ar trebui să rămână în regiune”, a spus ministrul danez, asta în ciuda faptului că Danemarca, prin vocea premierului său, a fost prim țară din UE care s-a arătat gata să primească refugiați afganii care au lucrat cu trupele daneze.
Zaharova precizează că declarația ministrului imigrației și integrării danez ”când a ajuns la o reuniune neplanificată a Consiliului UE la nivelul miniștrilor de interne”.
”Semnalul politic este foarte important”, a spus ministrul danez, subliniind că ”Proiectul de declarație finală (a Consiliului UE) este foarte clar că oamenii nu ar trebui să meargă în Europa, oamenii ar trebui să rămână în regiunea lor, iar sarcina noastră este să stabilizăm regiunea, astfel încât organizațiile internaționale care lucrează acolo să fie bine finanțate”.
Dar purtătoarea de cuvânt a MAE rus nu pierde prilejul de a pune la colț Occidentul – și anume că situația creată în ultimii ani – și care este în totalitate vina Occidentului – este ”un alt semnal este, de asemenea, important”:
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Moldova și Rusia
Important pentru moldoveni - de astăzi, noi reguli de intrare în Federația Rusă
”Țările occidentale ar trebui să înceteze să se amestece în treburile statelor suverane fără temeiuri legale și să stabilească acolo „democrația”, astfel încât mai târziu să nu trebuiască să facă ceea ce cere ministrul danez”, comentează Maria Zaharova.
Adică să provoace victime și distrugeri, apoi să cheltuiască banii cetățenilor europeni pentru a repara ce au stricat liderii occidentali și grupurile de interese.
Fluxul de știri
0