Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Important pentru moldoveni - de astăzi, noi reguli de intrare în Federația Rusă

© Sputnik / Сергей Сергеев / Accesați arhiva multimediaРабота московских вокзалов
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Federația Rusă introduce de astăzi noi reguli de intrare în țară. Ce trebuie să știe moldovenii care intenționează să călătorească în Rusia.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Începând de astăzi, cetățenii Republicii Moldova, la intrarea pe teritoriul Rusiei, vor fi obligați să-și înregistreze rezultatele negative ale testului PCR, cu o valabilitatea nu mai mare de 72 ore, pe platforma mobilă ”Călătoresc fără COVID-19”.
Totodată, moldovenii sunt obligați ca într-o perioadă nu mai mare de trei zile calendaristice, din momentul intrării pe teritoriul Rusiei, să mai efectueze un test PCR la COVID-19. Până la obținerea rezultatelor, cetățenii țării noastre vor respecta regimul de autoizolare la locul de domiciliu (aflare).
vaccin coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Coronavirus
Rusia dezvoltă cel de-al șaselea vaccin anti-COVID-19
”În cazul în care, cetățenii Republicii Moldova dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați anti-COVID-19, sau că, în ultimele 6 luni au fost infectați cu coronavirus, testarea (PCR) pe teritoriul Rusiei nu este necesară”, se arată într-un comunicat emis de Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.
De asemenea, cetățenii țării noastre vor trebui să înregistreze pe Portalul unic al serviciilor publice informațiile privind rezultatele testării la COVID-19 prin metoda PCR, infectarea anterioară cu coronavirus sau despre vaccinare.
Fluxul de știri
0