Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu vacanța: Bugetarii revin la muncă, iar elevii la școală

© Sputnik / Mihai CarausПарк
Парк - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
După o minivacanță de cinci zile, bugetarii revin la muncă. Aceștia s-a odihnit cu ocazia sărbătorilor naționale. Totodată, de astăzi, revin și elevii la studii.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. După ce timp de cinci zile s-au odihnit acasă, la rude sau la mare, bugetarii revin în forțe la muncă. Aceștia au avut zile libere cu ocazia Zilei Independenței și Ziua Limbii Române, iar ziua de luni, 30 august, a fost declarată zi liberă după ce bugetarii au recuperat acestă zi sâmbătă, 21 august.
Deputații, la fel, de astăzi revin la locurile lor de muncă. Astfel, din 1 septembrie, începe sesiunea ordinară de toamnă, iar prima ședință plenară va avea loc la propunerea Biroului Permanent al Legislativului, după pregătirea proiectului ordinii de zi. Deși parlamentarii se aflau oficial în vacanță, aceștia s-au întrunit în ședințe extraordinare pentru a vota câteva proiecte de legi.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Coronavirus
Ion Ceban cere ajutorul organelor de forță: Ce-i solicită Ministerului de Interne
Amintim că Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
Nu doar bugetarii revin la muncă, dar și elevii revin de astăzi în băncile școlii. După o vacanță de trei luni de zile, elevii și studenții încep un nou an de studii. Amintim că potrivit deciziei CNESP, astăzi nu se organizează careuri școlare.
În contextul revenirii la regimul normal de lucru a tuturor instituțiilor, primarul Capitalei a solicitat oamenilor legii să gestioneze traficul pentru a fi evitate ambuteiajele în orele de vârf, dar și să monitorizeze respectarea măsurilor anti-COVID în stațiile de așteptare, transport public, dar și alte spații publice.
Fluxul de știri
0