Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia dezvoltă cel de-al șaselea vaccin anti-COVID-19

© REUTERS / THILO SCHMUELGENvaccin coronavirus
vaccin coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Institutul de cercetare a gripei din Sankt Petersburg a anunțat cercetări privind vaccinul său anti-COVID-19.
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Institutul de cercetare a gripei Smorodințev din Sankt Petersburg se așteaptă până la sfârșitul anului să înceapă studiile clinice ale vaccinului său anti-COVID, a declarat directorul instituției, Dmitri Lioznov.
Potrivit acestuia, testele preclinice au fost încheiate, iar acum institutul trimite documentele pentru aprobarea etapei următoare, scrie RIA Novosti.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Rusia
Vaccinul Sputnik V a fost modificat pentru a acționa împotriva tulpinii Delta
Lioznov a menționat că preparatul lor va proteja atât împotriva infecției cu coronavirus, cât și de gripa de tip A.
"Dacă totul va decurge bine, atunci înainte de Anul Nou vom începe studiul clinic", a concluzionat el.
Actualmente, în Rusia sunt înregistrate cinci vaccinuri anti-COVID-19. Primul dintre acestea, ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia cu sprijinul Fondului de investiții directe al Rusei, este utilizat pe scară largă pentru vaccinarea în masă și a fost aprobat în 70 de țări. De asemenea, rușii au acces la ”EpiVacCorona”, dezvoltat de centrul ”Vector” din Novosibirsk și ”KoviVak” de la Centrul Ciumakov.
Pentru revaccinare, este recomandat ”Sputnik Light” - o versiune ușoară a serului ”Sputnik V”, care presupune imunizarea dintr-o singură doză de vaccin. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a înregistrat EpiVacCorona-N - acest vaccin are același ingredient activ ca în EpiVacCorona, însă sunt sintetizate în moduri diferite.
Fluxul de știri
0