Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

1 septembrie: Primul protest al părinților după victoria PAS

© Photo : Miroslav RotariElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Povestea se repetă. Părinții elevilor sunt din nou nemulțumiți de modul în care revin copii la studii. Aceștia au lansat și o petiție în acest sens, iar mâine ar urma să organizeze și un protest în centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Hotărârea din 23 august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a trezit un val de nemulțumiri în rândul părinților. Ei consideră că prin această hotărâre este limitat accesul elevilor la studii de calitate. În acest context, un grup de părinți a lansat o petiție, care a fost deja semnată de mai multe persoane nemulțumite, iar mâine urmează să se organizeze și un protest în fața Guvernului.
Autorii petiției consideră că prin decizia CNESP se încălcă drepturile copiilor la educație de calitate, în special, în contextul în care procesul de educație online sau mixt nu asigură rezultate bune. Totodată, potrivit autorilor, se încălcă dreptului copiilor la siguranță, la sănătate, iar unii elevi sunt chiar discriminați.
Câți bani cheltuie părinții pentru a-și trimite copilul la școală - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Societate
Câți bani trebuie să cheltuie părinții pentru a-și trimite copilul la școală
Astfel, semnatarii petiției solicită ca decizia CNESP să fie revizuită, iar copii să poată studia în regim normal, nu mixt, așa cum a fost anul trecut.
Părinții consideră că odată ce toate instituțiile activează în regim normal, atunci și elevii trebuie să revină la studii în regimul de până la pandemie. Astfel, părinții vor să organizeze mâine, 1 septembrie, un protest în fața Guvernului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de decizia CNESP. Manifestația este preconizată pentru ora 13:00.
Potrivit deciziei CNESP, „începând cu 1 septembrie 2021, activitatea instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și superior se va desfășura cu prezența fizică în toate unitățile, în condițiile respectării prevederilor instrucțiunii aprobate prin prezenta hotărâre. Deciziile ulterioare vor fi adoptate în funcție de evoluția situației epidemiologice și rata de vaccinare pentru fiecare instituție în parte”.
Боевики Талибана (запрещены в РФ) и местные жители сидят над хаммером Афганской национальной армии (АНА) - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Politică
Va primi sau nu Republica Moldova refugiați afgani: Răspunsul președintelui Parlamentului
Fluxul de știri
0