Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii revin din vacanță: Ce se întâmplă la frontierele de stat

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
La frontierele de stat se lucrează la capacitate maximă pentru a evita formarea cozilor. Polițiștii de frontieră monitorizează fluxul de călători.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Gata cu vacanța moldovenilor, aceștia revin acasă. Poliția de frontieră anunță că se lucrează la capacitate maximă pentru a degaja circulația la frontierele de stat și pentru a preveni formarea cozilor.
Astfel, se aplică pe larg tehnicile speciale de control și se folosește la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierelor de stat. Polițiștii de frontieră facilitează deplasarea prin punctele de trecere pentru familiile cu copii de până la trei ani, dar și pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.
Totodată, se efectuează obligatoriu termometria și se separă din flux persoanele ce au încălcat regimul de autoizolare pe teritoriul țării noastre.
Туристы отдыхают на пляже Таиланда - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Societate
Minivacanță de cinci zile pentru bugetari - când revin la muncă
Poliția de Frontieră a precizat că în ultimile 24 de ore, peste 45 de mii de persoane au traversat frontiera. Dintre acestea, peste 26 de mii de traversări au fost pe sensul de intrare în țară. Astfel, 15 576 de treceri s-au înregistrat la frontiera moldo-română, 6 580 de treceri la frontiera cu Ucraina și 4 031 de treceri aeriene.
Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
Punctul de trecere a frontierei Leușeni – 7 791 de traversări de persoane;
Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 4 031 de traversări de persoane;
Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 2 921 de traversări de persoane;
Punctul de trecere a frontierei Cahul – 2 396 de traversări de persoane;
Punctul de trecere a frontierei comun Palanca - 2 192 de traversări de persoane.
Spania, Catedrala din Burgos, vedere - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Societate
Important pentru cei care vor să ajungă în Spania: Cum vor intra moldovenii
Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au depistat mai multe încălcări. Astfel, șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.
Totodată, două mijloace de transport au fost identificate cu consemn național, iar șase persoane au încălcat folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor.
Poliția de Frontieră anunță că 81 de persoane s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenirea și combaterea COVID-19.
Polițiștii susțin că toți cei care au traversat frontiera, au fost supuși screening-ului, iar 3 848 de persoane au completat fișele epidemiologice și au fost puși în carantină. Totodată, la frontierele de stat, nicio persoană nu a prezentat simptome ale noului coronavirus.
Fluxul de știri
0