Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care vor să ajungă în Spania: Cum vor intra moldovenii

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaSpania, Catedrala din Burgos, vedere
Spania, Catedrala din Burgos, vedere - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Regulile de intrare pe teritoriul Spaniei pentru cetățenii moldoveni s-au schimbat.
CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Republica Moldova a fost exclusă de pe listă țărilor cu risc epidemiologic crescut a Spaniei. Astfel, cetățenii care sosesc din Republica Moldova în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul acestui stat un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen sau un certificat de recuperare post-COVID-19.
Tren - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Societate
Se reia circulația trenului Odesa-Chișinău-Odesa - iată de când
Ambasada Republicii Moldova în Spania informează că este obligatoriu ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, cu maximum 48 de ore înaintea efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
„În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație”, este precizat în informarea de presă a ambasadei.
Trebuie de reținut că acest regim poate suferi schimbări săptămânal, de aceea instituția diplomatică recomandă tuturor să urmărească pagina oficială de Facebook a Ambasadei pentru a fi la curent cu actualizările.
Fluxul de știri
0