Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a felicitat cetățenii cu sărbătoarea națională de astăzi

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Președintele țării a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățeni cu ocazia sărbătorii naționale, marcată astăzi. Maia Sandu a declarat că își dorește ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii țării.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Pe pagina de Facebook a șefului statului a apărut un filmuleț în care Maia Sandu îi felicită pe moldoveni cu sărbătoarea națională „Limba Noastră cea Română”.
„Ne doresc să cinstim și să cunoaștem limba care este maternă pentru patru din cinci cetățeni ai țării noastre. Îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi”, a declarat Maia Sandu.
Președintele țării a precizat că trebuie să fie lansat un program național de studiere a limbii române, astfel încât cei care nu o cunosc, să o poată studia.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Politică
Igor Grosu, despre sărbătoarea de astăzi și modificarea articolului 13 din Constituție
Cu un mesaj de felicitare pentru cetățeni a venit și președintele Curții Constituționale Domnica Manole. Ea a scris pe pagina de Facebook a Curții că „limba unui popor reprezintă unul dintre elementele principale ale identității sale naționale”
„Timp de mai multe decenii, în teritoriul pe care se află astăzi Republica Moldova, limba română nu a beneficiat de statutul pe care îl merita, deși era vorbită de majoritatea cetățenilor de aici. În ultimii ani, problema statutului și a forței ei juridice a fost abordată și la Curtea Constituțională, care a oferit soluții conforme cu spiritul Constituției și al Declarației de Independență”, se menționează în mesajul Domnicăi Manole.
Menționăm că astăzi este marcată sărbătoarea națională „Limba Noastră cea Română”. Această sărbătoare a început sa fie celebrată în 1990, sub numele de „Limba noastră cea română” sau „Ziua limbii române”.
Fluxul de știri
0