Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban propune celor de la Finanțe să aloce 17 milioane de lei pentru testarea profesorilor

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaProfesor și elevi
Profesor și elevi - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Abonare
Ion Ceban a făcut un apel către autorități pentru a interveni într-o încercare de delapidare a bugetului municipal cu 17 milioane de lei și a propus Ministerului Finanțelor să redirecționeze această sumă de bani pentru testarea profesorilor nevaccinați din țară.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Primarul general Ion Ceban solicită Ministerului Finanțelor să direcționeze profesorilor din țară cele 17 milioane de lei, pe care Primăria Chișinău ar trebui să-i achite unei companii bănuite de escrocherie. Un anunț în acest sens a fost făcut de edil în cadrul conferinței de presă de astăzi.
Este vorba despre proiectul „Locuințe pentru toți”, inițiat de acum 10 ani. O companie a început construcția un complex locativ, însă lucrările nu au fost finalizate până în prezent. Astfel, oamenii care au investit în acele apartamente au fost prejudiciați cu peste 80 de milioane de lei.
”Conform actului, factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA, sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidarea averii străine, or, banii plătiți de către investitori persoanelor fizice nu au fost utilizați la ridicarea construcției, ci au fost furați de către conducerea companiei. În total, (factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA) potrivit învinuirilor, au cauzat părților vătămate (cetățenilor, investitorilor) o daună materială în proporții deosebit de mari, în sumă de 80 290 487 lei”, este menționat într-o postare pe pagina de Facebook al promarului Capitalei.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Ceban spune că e intimidat să nu susțină profesorii: Mi s-a transmis că „mă vor liniști”
Totodată, Primăria Chișinău a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”.
În acest context, Ceban s-a adresat președintelui Parlamentului, prim-ministrului, șefului statului, Ministerului Finanțelor să stopeze această tranzacție până la luarea diciziei finale de către organele de drept.
Ion Ceban califică această decizie drept una ilegală și a propus Ministerului Finanțelor să aloce acești bani pentru testarea pedagogilor din țară.
”Ieri, am primit o scrisoare de la Ministerul Finanțelor, prin care totuși se insistă ca municipalitatea să fie delapidată de 17 milioane în folosul unore escroci, în folosul unor oameni cu dosare penale. Decât să dați la niște hoți, dați banii ăștia la pedagogi. Vă dăm posibilitatea să direcționați de la Ministerul de Finanțe din partea Primăriei municipiul Chișinău la toți pedagogii din țară și haideți să terminăm cu aceste duble standarde”, a comunicat Ion Ceban.
Fluxul de știri
0