Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medic - Alimentele care nu trebuie consumate înaintea vaccinării anti-COVID

© Sputnik / Mihai Carausvaccinare
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ce alimente ar trebui evitate înainte de a fi vaccinat împotriva coronavirusului. Răspuns la această întrebare a fost oferit de medicul terapeut, gastroenterologul Nichita Harlov pentru Radio Sputnik.
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Medicul Nichita Harlov a vorbit despre schimbările în alimentație care trebuie efectuate înaintea vaccinării anti-COVID pentru a reduce probabilitatea de reacții adverse.
Vin - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Coronavirus
Medic - Este benefic sau nu consumul de vin pentru atenuarea sindromului post-COVID
Potrivit specialistului, este foarte important de a renunța temporar la dulciuri, deoarece vaccinul este mai greu de tolerat atunci când nivelul zahărului din sânge este ridicat.
„Dulciurile sunt un tabu înainte de vaccinare, deoarece zahărul din sânge va fi mai mare, iar dacă zahărul este mai mare, persoanei îi va fi mai greu să tolereze vaccinarea”, a spus Harlov.
Același lucru se aplică tuturor alimentelor bogate în carbohidrați.
„Acest lucru se aplică tuturor glucidelor, chiar și a celor care nu sunt dulci: cartofii, cerealele, pâinea vor crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge”, a informat Nichita Harlov.
Și fructele ar trebui evitate înainte de vaccinare. Medicul a recomandat reducerea consumului lor cu aproximativ 50 la sută. Iar cel mai dăunător, potrivit lui, este consumul de banane, struguri și pepeni, cu puțin înainte și imediat după vaccinare. Excepție o fac citricele, precum lime-ul, lămâia și grapefruitul, a adăugat medicul.
Fluxul de știri
0