Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medic - Este benefic sau nu consumul de vin pentru atenuarea sindromului post-COVID

Vin - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Abonare
Vinul roșu conține resveratrol, un antioxidant foarte puternic, a spus medicul rus Alexandr Miasnikov.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Consumul de vin în cantități mici ajută la atenuarea sindromului post-COVID. De această părere este medicul rus și prezentatorul TV, Alexandr Miasnikov, scrie presa rusă.
”În acest caz, (în prezența problemelor postinfecțioase – post-COVID) poate fi benefic un pahar de vin roșu, deoarece băutura conține resveratrol, un antioxidant foarte puternic", a explicat specialistul.
Beție - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2021
Societate
Consumul exagerat de alcool provoacă tragedii: Cele mai șocante cazuri
Cu toate acestea, medicul a atras atenția asupra faptului că această metodă de luptă cu sindromul post-COVID nu este potrivită persoanelor care nu obișnuiesc să consume băuturi alcoolice.
Miasnikov a mai menționat că alcoolul poate fi consumat la o săptămână după sfârșitul fazei acute a bolii. În același timp, potrivit medicului, nu este admis abuzul de băuturi alcoolice.
”Alcoolul este complet contraindicat în perioada acută a oricărei boli infecțioase, atunci când apare febra și virusul se înmulțește în organism", a subliniat Miasnikov.
La rândul său, Andrei Tiajelnikov, specialistul principal independent în asistența medicală primară pentru populația adultă a Departamentului de Sănătate din Moscova, într-un interviu acordat RIA Novosti, a menționat că tulburările sistemului cardiovascular și respirator sunt complicațiile cele mai des întâlnite în urma infectării cu coronavirus. Însă, există și alte complicații care nu manifestă simptome evidente. Acestea pot fi identificate în urma unei examinări mai aprofundate. Indiciile unor probleme de sănătate legate de post-COVID sunt respirația scurtă, tusea, durerile în piept, dar și tahicardia.
Anterior, virusologul, profesorul, cercetătorul șef al Institutului Gamaleia Anatoli Altstein, într-un interviu acordat pentru Sputnik, a spus că alcoolul în doze mici, consumat înainte de procedura de vaccinare, nu va dăuna.
”Dacă consumați o jumătate de pahar de vin moldovenesc bun, nu va exista nicio daună”, a menționat specialistul.
Fluxul de știri
0