Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fiul lui Trump dezvăluie ce armament au lăsat Statele Unite în Afganistan

© AFP 2024 / -Бойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Atacul cu rachete din această dimineață a fost precedat de apariția unor date șocante privind armamentul lăsat de SUA în urmă în Afganistan – și care acum este folosit de talibani, dar și de alte forțe
BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, azi dimineață au fost lansate 5 rachete în direcția aeroportului Kabul. Proiectilele ar fi fost interceptate de un sistem antirachetă american.
Deocamdată nu se știe nici cine a tras, nici ce fel de rachete au fost folosite.
Ori, această din urmă chestiune este o întrebare firească, pentru că, în retragerea lor surprinzător de nefericit organizată, trupele SUA au lăsat în urmă armament – dar mai ales au dotat cu mijloace militare trupele afgane – asupra cărora, de fapt, nu aveau nici un control!
EXPLOZIE mare la aeroportul Kabul – victime - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Internațional
Casa Albă a comentat atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul
Președintele Donald Trump, care făcuse un acord cu mișcarea talibană și stabilise un calendar al retragerii, propusese o strategie cu totul diferită: evacuarea civililor, scoaterea echipamentelor militare, distrugerea bazelor folosite de armata SUA și abia la final retragerea militarilor.
Administrația Biden a procedat… exact pe dos, lăsând pe mâinile talibanilor baze și armament… așa cum aceștia nu au avut niciodată!
Fiul cel mare al președintelui Trump, Donald Trump Jr. a dezvăluit ce armament și echipamente militare au fost lăsate în urmă de trupele SUA. Cifrele sunt impresionante!
”Pentru perspectivă... echipamente militare în valoare de 85.000.000.000 de dolari în valoare lăsate teroriștilor talibani înseamnă că fiecare bărbat, femeie și copil din America a contribuit cu aproximativ 265 dolari la cauza lor teroristă, implicând mai mult sau mai puțin de 320 milioane de cetățeni (populația SUA, n.n.)”, Donald Trump Jr., încheind ironic – ”Bravo, democrați!”.
Ironia lui Trump Jr. nu este însă chiar exact țintită, pentru că vina aparține și republicanilor, în perioada cărora a fost ocupat Afganistanul – iar o parte republicani au susținut dotarea armatei afgane, în condițiile în care, repet, americanii NU aveau mici un control asupra ei!
Iată impresionanta listă a echipamentelor militare lăsate în urmă de SUA – asta în timp ce pe noi ne jupoaie de bani pentru dotări militare.
© Photo : Twitter / Donald Trump Jr.Armamentul și echipamentele militare cu care SUA au dotat regimul taliban.
Armamentul și echipamentele militare cu care SUA au dotat regimul taliban. - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Armamentul și echipamentele militare cu care SUA au dotat regimul taliban.
Fluxul de știri
0